Met liefde voor ambacht bereid
Geselecteerde ingrediënten
Kwaliteit is onze standaard

Wij houden van goed voedsel.


Géén grote installaties, géén machines, maar echte vakmensen die vol passie voedsel bereiden. Bij JanBax is dit de dagelijkse praktijk. Onze delicatessen bereiden we voornamelijk in onze eigen productiekeuken. In pannen op het open vuur, en het liefst roeren we met de pollepel. Waarom? Omdat we zo de mooiste kwaliteit en de allerbeste smaak kunnen garanderen.

In de jaren '80..

..legt Jan Bax de basis van het bedrijf met de productie van yoghurt en karnemelk.

Jan Bax begon op jonge leeftijd met het produceren van yoghurt en karnemelk. De melk werd bij boeren in de nabije omgeving opgehaald en in Veen verwerkt tot heerlijke producten. Maar al snel maakte JanBax de overstap naar meer exclusieve delicatessen. De oorsprong van ons huidige assortiment ligt in het zogenaamde 'Brabants Genot', een eierdrank die we na ruim 30 jaar nog op precies dezelfde manier bereiden.

Afgelopen decennia breidde de klantenkring zich uit tot in héél Nederland. Met een uitgebreid assortiment van confituur tot Oudhollands snoep, en van Honing Kruidenwijn tot kruidkoek, is JanBax dé leverancier aan boerderijwinkels, groente- en fruitzaken, speciaalzaken, kaaswinkels en de luxe afdelingen van supermarkten.

Met een eigen chef-kok ontwikkelen we in eigen huis de meest smaakvolle producten. Intense 0% jam met wel 70% fruit (uniek in Nederland!) is hier een voorbeeld van. Of dip'n spread, een geweldige dipper die je niet meer laat staan na één keer proeven. Het draait bij ons allemaal om kwaliteit en beleving: unieke producten die op kleine schaal worden bereid door een team van gepassioneerde vakmensen. Dag in, dag uit.Bas-Jan Bax

(tweede generatie)

We vinden het belangrijk om onze producten zelf te bereiden, alleen op die manier weten we wat er in zit, kunnen we de smaak verfijnen en krijgen ze de mooiste verpakking.

1: Een goede basis

Een goed product begint met de juiste ingrediënten. En het liefst zo vers mogelijk. Zo werken we met echte hele vruchten - in plaats van pulpfruit. We vermijden aroma's en concentraten, en proberen zo dicht mogelijk bij de basis te blijven.

2: Een zorgvuldige bereiding

Géén grote installaties, géén machines, maar vakMENSEN die vol passie dagelijks ons voedsel bereiden. Niet alleen om het karakter te behouden, het levert vooral ook een directe bijdrage aan de 'bite' van een product. Zo proef je gegarandeerd hele aardbeien in onze intense 0% jam.

3: Een prachtige uitstraling

Een goed product verdient een mooie verpakking. We selecteren zelf prachtig glaswerk en kiezen bewust niet voor standaard potjes. Met mooie labels wordt het product afgewerkt, om het vervolgens te laten 'shinen' in de winkelschappen.


Overtuigd van onze aanpak?

Neem direct contact op met onze salesmanager en bespreek de mogelijkheden.


Carl de Gans (tel 06 13 26 79 51)
Salesmanager